CHICKEN4SENYA

Het dagdagelijks ZOEKEN naar eten voor het gezin. Het is iets dat we in de westerse wereld niet kennen. De keuze "je kinderen eten geven" of "je kinderen naar school laten gaan" is eigenlijk geen keuze...
We spraken met verschillende ouders in Senya Beraku die maar wat graag hun kinderen naar school sturen. Noodgedwongen moeten deze ouders hun kinderen de opdracht geven om voedsel te zoeken, sprokkelhout te rapen of water te halen. Daardoor kunnen ze niet (altijd) naar school.

Het project CHICKEN4SENYA wil zorgen voor meer gevarieerd en bereikbaar voedsel (eieren en vlees). Op die manier kunnen meer kinderen naar school.

Geen een gezin een kip en ze hebben 1 dag eten; leer hen kippen kweken en ze hebben altijd voedsel!

Ons Solar4Senya-project levert heel wat "gratis" elektriciteit. Die gaan we gebruiken om enkele broedkasten voor eieren aan het werk te zetten. We willen 3 broedkasten aankopen (voor telkens 120 eieren). Op die manier kunnen we op jaarbasis ongeveer 4000 kuikens ter wereld brengen.

Verder voorzien we nog in de opstart en de opbouw van kippenrennen en de begeleiding van deze 'chicken farm'.

Totale geschatte Projectkost = €6300

Jij kan dit project steunen door je aanwezigheid op AMUSE van Stad Hasselt. Kom bij ons een lekker ijsje eten en een drankje nuttigen.

DANK AAN: