COMPUTERS4GHANA

Met dit project wilen we de verschillende scholen in de regio voorzien van computers, laptops en equipment. We willen zorgen dat de leerkrachten opleiding in ICT krijgen, zodat zij de kinderen goed les kunnen geven!
Voor dit project zoeken we particuliere mensen, werkgevers, scholen,... die hun afgedankte/afgeschreven (maar nog werkzame) computers, muizen, schermen, toetsenborden,... willen geven voor ons project. Zo krijgt computermateriaal een 2de leven in Ghana!

We kregen al laptops van het Jessa-Ziekenhuis, computers van CM Limburg en KU Leuven (Groep T), massa's schermen van het Atlas Colllege in Genk, computers en schermen van De Wissel in Neeroeteren,...

Vooraleer te shippen, worden de computers via deep-cleaning teruggebracht naar de startinstellingen (cfr. GDPR-richtlijnen); ze worden gelabelled en voorzien van een tracking-system zodat de donateur op elk moment kan volgen waar zijn gedoneerde computers zich bevinden. In samenwerking met LIV, een begeleidingscentrum in Zonhoven voor mensen met een arbeidsbeperkingen, wordt verder nog de nodige software geïnstalleerd in de juiste taal voor Ghana.

De organisatie Climbing The Right Tree (www. climbingtherighttree.org) verscheept het computermateriaal dan naar Ghana. In Ghana worden de computers opgevangen door de Ghanese NGO Maxim Nyansa, die de verdeling doet naar de schooltjes en die de opleidingen voorziet van de leerkrachten. Dat creëert ook nog eens tewerkstelling in Ghana!